טיפים לצילום אוכל

אנשים רבים אוהבים לצלם את האוכל שהם מבשלים או אוכלים. אנו מציגים לכם מספר טיפים לצילום אוכל.

1. הקפידו לצלם במקום מואר.

2. כוונו את המצלמה למצב צילום מאקרו (קלוז אפ), לרוב מסומן כ”פרח”.
(בעלי מצלמת SLR – השתמשו בעדשת מאקרו).

3. רדו לגובה המנה וצלמו ממרחק בו אתם רגילים לאכול.

4. צלמו את אותה מנה במספר זוויות.

5. מומלץ – הציבו את המצלמה על חצובה או על כל משטח אחר, כדי שהתמונות לא יצאו מטושטשות.

6. כמו בכל דבר – האימון חשוב. ככל שתתאמנו ותצלמו יותר, כך תרכשו יותר ניסיון. לכן מומלץ שתצלמו את המנה במגוון זוויות צילום ותשחקו עם הגדרות המצלמה, כך תוכלו להתאמן ולבחור את התוצאה המוצלחת ביותר…

7. כשמדובר באוכל, בנוסף לחוש הטעם והריח, חוש הראייה מהווה תפקיד מרכזי גם הוא, לכן חשוב שהמנה שאתם מצלמים  תראה טוב בצילום (בצבעים טבעיים). כדי לשלוט על איזון לבן של צבעים (White Balance), מומלץ לכוון את האיזון לבן לפני הצילומים, בהתאם למצב הצילום והתאורה הנתונה.
אם המצלמה שלכם תוצכת בתמונות בפורמט RAW, מומלץ להשתמש בפורמט זה. קבצי RAW מאפשרים עריכה של איזון לבן אחרי צילום.

בתיאבון!!

salmon_sandwitch